Lake House / David Guerra

© Jomar Bragança

Architects: David Guerra Architecture and Interior
Location: ,
Project area: 340 sqm
Project year: 2009
Photographs: Jomar Bragança

© Jomar Bragança

This house was built in a very high inclined terrain, next to an environmental protection area, in the city of Rio Acima, Minas Gerais. “The idea was to make a central basis box with the balconies suspended, giving the idea of a frame where the landscape would be involved”, explain the architect.

© Jomar Bragança

The 340 square meters residence was projected to a business woman with an adult son and, in the first floor, you can found the garage, hall, laundry room, living room, dining room, balcony, guest bedroom and master bedroom. In the lower floor there are the games room, the gourmet kitchen, bedroom, service area, service bedroom and bathroom, son’s bedroom (with an independent entry), balcony and a deck.

plan 01

The mix of styles in the rooms was used in a way to realize the wish of the owner: a big space where you could receive all of your friends and family in a cozy way. So, the dining room, living room, balcony and kitchens are integrated.

Cite: "Lake House / David Guerra" 16 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 22 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=127143>

0 comments

Share your thoughts