Juvenile Pavilion / UArchitects

© Norbert van Onna

Architects: UArchitects – Emile van Vugt and Misak Terzibasiyan
Location: Overloon,
Client: Government Building Agency
Management of Construction: RU Bouwadvies – Den Bosch
Structural engineer: Sigma engineering
Advisor installations: Government Building Agency
Company of construction: Bam Utiliteitsbouw – Eindhoven
Photographs: Norbert van Onna

© Norbert van Onna

The resoluteness of the world which aims at the interior is partly removed. A new and more intensive interaction with the surrounding nature is aimed at for the youngsters. The open structure stimulates the daily shifts between living, learning and recreation.

© Norbert van Onna

The client asked for a building which should help the youngsters to return to society, because the youngsters only stay for a while. It’s a time-out. The design does not express permanency but the opposite: it is an expression of temporality, like the stay of the youngsters.

site plan

The concept aims at an open, transparent building between the closed prison and the outside world. Visitors can throw a glance at the prison life and the youngsters can look outside, the society in which they will return later on.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Juvenile Pavilion / UArchitects" 23 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 25 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=121698>