Harbor Pavilion / Van der Jeugd Architecten

© Ruud van der Koelen

Architects: Van der Jeugd Architecten
Location: , the Netherlands
Project area: 247 sqm
Project year: 2009 – 2010
Photographs: Ruud van der Koelen

© Ruud van der Koelen

The project is part of the reformation of a harbor front, located at one of the spurs of the Twente Canal, which so far mainly used for industrial purposes. As such the project adds program and spatial quality to the harbor front, stimulating recreational use of the waterfront. Remarkable is the ‘inverse greenhouse construction’: the glass panels are not fixed on top of the construction, but are hung below.

© Ruud van der Koelen
drawing 01

In this way the construction plays an important role in the appearance of the modest building, resulting in a strong appearance. Also the galvanized structure refers to the industrial character of the area, creating an appropriate upgrade of the harbor front.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Harbor Pavilion / Van der Jeugd Architecten" 17 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 31 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=119765>

0 comments

Share your thoughts