Shishiodoshi House / Avignon-Clouet Architects

© Stéphane Chalmeau

Architects: Avignon-Clouet Architects
Location: , France
Client: Mr et Mme L
Project area: 152 sqm
Project year: 2010
Photographs: Stéphane Chalmeau

© Stéphane Chalmeau

Design by Avignon-Clouet architects this project is home to a young couple and their three children.  Located within the vacinity of Le Corbusier Rezé a radiant city near Nantes this vertical volume is nearly a cap on the head of a Bigoudennedevelops.  At  a height of 11m this project is constructed from a wood frame, that is flipped entirely over, and  a white PVC membrane.

plan 01

To comply with local plans, the aluminum overhang collects rainwater. The veritable Japanese fountain is activate with the slighted drizzle, filling the water retention pool to the brim.

As  a beacon amid a suburban sea, large balconies overflow with residents who offer unique perspectives on their community.

Cite: "Shishiodoshi House / Avignon-Clouet Architects" 09 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 25 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=117640>

4 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    like the joint between old and new – literally sewn together.

    those railings with children?
    looks like there is no height regulations in the area.

  2. Thumb up Thumb down 0

    While I agree its a very striking and unusual looking house, how can you say ‘unbelivable creativity for such a small plot of land’?

    There is no real rational given for the form materials etc?

Share your thoughts