House in Nasu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates

© Fujimoto

Architect: Kazunori Fujimoto Architect & Associates
Location: Nasu, Tochigi,
Site area: 504m2
Building area: 85,44m2
Total floor area: 85,44m2
Design: 2009
Construction: 2010

© Fujimoto

This is a weekend house built in the area height of above sea level 550m, in Nasu-town, Tochigi Prefecture.
Though in the resort town, the road and the neighbor houses are near by the site, and it seems difficult to keep a privacy, so we aimed to make an indoor space like a Scandinavian soft interiors instead of the room open directly to the outside .

© Fujimoto
© Fujimoto

The surrounding’s tall trees blur the outline of the house, and the interior, they give the abstract light, shade, and many of colors.

© Fujimoto
© Fujimoto

It is one-room space that has two big windows and a wall. By the two windows the room connected to the outside environment. Closing the white curtains, all symbols as “house” are hidden, and the color and materials that can be seen are limited, still more, the abstract space is filled calm atmosphere.

The inside concrete wall like “monolith” divide the space generously, and put the life in order.

Drawings
Drawings
Cite: "House in Nasu / Kazunori Fujimoto Architect & Associates" 24 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 27 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=115008>
  • .

    Strange placement of the bed. Was there any particular reason for that?

    • http://- Ben

      They did not want the window adjacent to the wall because there should be walking space to clean the windows / open & close them.

  • http://uptodayarch.blogspot.com up_today_arch

    calm… modest… good enough inserted in the environment…