GSC House / e2a

© Radek Brunecky

Architects: e2a – Wim Eckert, Piet Eckert
Location: Zurich,
Project Team: Markus Giera, Hans-Peter Kistler, Harris Illiadis
Landscape: Vogt Landschaftsarchitektur, Zürich
Construction Management: Oppliger von Gunten, Zürich
Structure: Walt + Galmarini, Zürich
HVAC: Rechberger Huustechnik, Zürich
Electric engineering: IBG Engineering, Winterthur
Project year: 2008
Photographs: Radek Brunecky

© Radek Brunecky

The 50% steepness of the site and the existing precious panorama has generated a wide range of terrace variations in the neighborhood. To be outside means to deal with the presence of all the terrace holders. The client’s need of extraordinary privacy was enhanced by the position of volumes, generating a micro context, quasi their own neighborhood.

ground level plan
© Radek Brunecky

The remaining land will become an inaccessible but cultivated jungle. Access is organized through a serpentine road in the south, reaching the utilitarian house. The main stairs give access to the entry court.

Cite: "GSC House / e2a" 02 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=114102>