We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

The Neopharm / Shilo Benaroya Architecture Office

© Friedrike von Rauch © Friedrike von Rauch © Friedrike von Rauch © Friedrike von Rauch

From the architect. At the renovated of Neopharm office building the play of light draws the eye upwards to the sky lights, while a long view through the depth of the building and across the multiply office spaces reinforces the immediate impression of spatial generosity. 

site plan
site plan

Light has been factored in as one more material as it suggests to link between interior spaces and offers clarity in the organization of the plan.

© Friedrike von Rauch
© Friedrike von Rauch

With the aim to create an effective protection against overheating and as a way to deal with the long hot spells in summer a new enclosure system consists of extruded aluminum louver and moveable shutters were added to the building, at the same time, the new façade units both new and old parts. 

© Friedrike von Rauch
© Friedrike von Rauch

These shutters function as screens to stage-manage sunlight as they climb up and down as a group creating a moveable and playful layer over the facade.

© Friedrike von Rauch
© Friedrike von Rauch
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"The Neopharm / Shilo Benaroya Architecture Office" 11 Feb 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/109584/the-neopharm-shilo-benaroya-architecture-office/>