ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Industrial Architecture
  4. Italy
  5. Spacelab Architects
  6. 2007
  7. Food Container Remixed / Spacelab Architects

Food Container Remixed / Spacelab Architects

  • 01:00 - 19 December, 2008
Food Container Remixed / Spacelab Architects
Food Container Remixed / Spacelab Architects

Food Container Remixed / Spacelab Architects Food Container Remixed / Spacelab Architects Food Container Remixed / Spacelab Architects Food Container Remixed / Spacelab Architects +21

  • Architects

  • Location

    Fermo, Province of Fermo, Italy
  • Architects

    Spacelab architects - Luca Silenzi
  • Collaborators

    Roberto Sargo, Zoè Chantall Monterubbiano
  • Structural Engineering

    Giampiero Luzi
  • Technical Inspection

    arch. Luca Silenzi, arch. Roberto Sargo
  • Contractor

    G.I.L. Costruzioni, Porto San Giorgio (Italy)
  • Constructive System

    Precast concrete + metal structure; custom made precast exterior enclosure panels
  • Area

    7200.0 sqm
  • Project Year

    2007

From the architect. From box to hypercube. This brand new commercial building is a part of a wider urban district planned from Spacelab Architecture since 2006 in the city of Porto Sant`Elpidio - middle Italy, in the course of completion. The client brief was to realize the maximum formal impact in the limits of precast construction and basic tipology dictated by the medium-commercial function. We intended this limits as an occasion to conduct the modular precast construction to new formal results.

Mixing two structural systems {precast concrete grid + metal reticular truss}, the box resulting from urban plan parameters {maximum surface and height} is made more complicated in the entrance side by a tridimensional prismatic intrusion in the original volume, distinguished by using glass and other traslucent materials in comparison to other opaque fronts.

The result is a distorsion of perception near the main facade overlooking the public space, inside a more basic/stereometric frame. The other sides are charaterized by a precast custom-made concrete envelope, which module is denied by a continue abstract texture visually connecting each panel to the contiguous. Windows are obtaided by subtracting material inside the texture pattern.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Food Container Remixed / Spacelab Architects" 19 Dec 2008. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/10433/food-container-remixed-spacelab-architects/>
Read comments

8 Comments

Preconco Limited · July 05, 2011

Food container remixed: http://t.co/oa8Z4w7 #precast #concrete

fastfoodcoupons.biz · February 21, 2009

i find this post informative and good to read, Thank you!

zga · December 29, 2008

where are the photos of the interior?

lemodulor · December 29, 2008

@ seefdublew: "translation"? "Fold" is the word ;)

seefdublew · December 24, 2008

@lemodulor: I was referring more to the bombastic tone of the writing, but on second reading, it seems more likely to just be a clumsy translation.

lemodulor · December 23, 2008

@ seefdublew: maybe prismatic intrusion, certainly tridimensional. Very interesting, clear and refined.

seefdublew · December 20, 2008

"Tridimensional prismatic intrusion"? Seriously?

Contemporary Art · December 20, 2008
···

Comments are closed

Read comments