We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

House in Boevange / Metaform Architects

© Steve Troes Fotodesign © Steve Troes Fotodesign © Steve Troes Fotodesign © Steve Troes Fotodesign

From the architect. The height, volume, garage ramp, entrance, bearings and driveway have been defined by the municipal regulations. All these regulations have blurred the interior distribution and organization (use of split-levels, stairs, landings...).

© Steve Troes Fotodesign
© Steve Troes Fotodesign

To avoid making the reading of this project even more complicated, we created a sober volume with the use of only two materials and colors.

© Steve Troes Fotodesign
© Steve Troes Fotodesign

The back side is facing south; the use of a flat roof at the rear allows the penetration of direct sunlight into the north oriented rooms. As the terrain is steep, the master bedroom was located in the basement, which allows a direct access to the garden.

© Steve Troes Fotodesign
© Steve Troes Fotodesign
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"House in Boevange / Metaform Architects" 06 Jan 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/100813/house-in-boevange-metaform-architects/>