the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. paolo-venturella

paolo-venturella

Paolo Venturella Proposes “Plus is More” for WHO Headquarters Extension

08:00 - 19 July, 2015
Paolo Venturella Proposes “Plus is More” for WHO Headquarters Extension, Exterior Rendered View. Image Courtesy of Paolo Venturella Architecture
Exterior Rendered View. Image Courtesy of Paolo Venturella Architecture

Aiming to make a statement that architecture can no longer be designed with a single “move”, Rome-based firm, Paolo Venturella Architecture has unveiled their proposal titled “Plus is More” for the WHO Headquarters Extension competition. Although not selected as the winning proposal, Plus is More takes on the maxim of its name, investigating the complexity generated by a combination of "moves," circumventing the common tilted, lifted or pushed buildings that rely on a single movement. Read more about the project after the break.

"The Hug" / MenoMenoPiu Architects & Paolo Venturella

01:00 - 12 October, 2013
"The Hug" / MenoMenoPiu Architects & Paolo Venturella, Courtesy of MenoMenoPiu Architects & Paolo Venturella
Courtesy of MenoMenoPiu Architects & Paolo Venturella

MenoMenoPiu Architects & Paolo Venturella just released their entry for the Alvar Aalto University Otaniemi Campus Competition in Helsinki. Their proposal focuses on the creation of an energy-efficient learning environment that rethinks the traditional courtyard typology. It uses different levels and heights to create a variety of public and private spaces open to both students and inhabitants of the city, all while framing the main Alvar Aalto building.

The architects' description after the break. 

'Solar Loop' Competition Entry / Paolo Venturella & MenoMenoPiu Architects

23:00 - 13 November, 2012
© +imgs
© +imgs

Designed by Paolo Venturella & MenoMenoPiu Architects, their ‘Solar Loop’ finalist entry for the Land Art Generator Initiative competition aims to expose more surface as possible to the southern solar rays. Sited in FreshKills Park in New York City, the shape comes directly from the solar diagrams, and deals easily with the sun following it with the best angle almost like a frozen artificial sunflower.bThe aesthetic of the sculpture is the result of this dialogue that becomes synthesis between the solar power and the park. More images and architects’ description after the break.