All
Projects
Products
Events
Competitions

Steven Holl Architects

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Hunters Point Library / Steven Holl Architects

© Paul Warchol © Paul Warchol Courtesy of Steven Holl Architects © Paul Warchol + 29

Queens, United States

The Kennedy Center for the Performing Arts / Steven Holl Architects

© Richard Barnes © Richard Barnes © Richard Barnes © Richard Barnes + 18

Washington D. C., United States

Pratt Institute, Higgins Hall Insertion / Steven Holl Architects

© Steven Holl © Andy Ryan © Andy Ryan © Andy Ryan + 34

Brooklyn, United States

Glassell School of Art / Steven Holl Architects

© Richard Barnes © Richard Barnes © Richard Barnes © Richard Barnes + 16

Houston, United States

Institute for Contemporary Art at VCU / Steven Holl Architects

© Iwan Baan © Iwan Baan © Iwan Baan © Iwan Baan + 26

Maggie's Centre Barts / Steven Holl Architects

© Iwan Baan © Iwan Baan © Iwan Baan Sketch + 14

In Progress: Institute for Contemporary Art at VCU / Steven Holl Architects

© Iwan Baan © Iwan Baan © Iwan Baan © Iwan Baan + 5

Lewis Arts Complex / Steven Holl Architects

© Paul Warchol © Paul Warchol © Paul Warchol © Paul Warchol + 9

Princeton, United States

Steven Holl Architects Break Ground on Houston Museum of Fine Arts Extension

Steven Holl Architects has broken ground on the Nancy and Rich Kinder Building for Modern and Contemporary Art at The Museum of Fine Arts in Houston, Texas. Selected through an international competition in 2012 among finalists Snøhetta and Morphosis Architects, the winning proposal is a 164,000-square-foot museum building that will be one of the campus’s two newest additions. To expand and unite its campus as an integral experience, the Museum is also realizing a new Glassell School of Art also designed by Steven Holl Architects, totaling a 14-acre redesign led by the office.

Courtesy of Steven Holl Architects Courtesy of Steven Holl Architects Courtesy of Steven Holl Architects Courtesy of Steven Holl Architects + 27

Steven Holl Architects Unveils Plans for Cloud-Like Cultural and Health Center in Shanghai

Steven Holl Architects has revealed plans for a new Cultural and Health Center to be located in Shanghai’s Fengxian District. Set into the public landscape, the two buildings will serve as a “social condenser” aimed at integrating the community of surrounding housing blocks together into a park along the Punan Canal.

Cultural Center Water View. Image © Steven Holl Architects Cultural Center Interior Court. Image © Steven Holl Architects Cultural Center Interior. Image © Steven Holl Architects Watercolor - Landscape. Image © Steven Holl Architects + 30

Ex of In House / Steven Holl Architects

© Paul Warchol © Paul Warchol © Paul Warchol © Paul Warchol + 24

Rhinebeck, United States

Visual Arts Building at the University of Iowa / Steven Holl Architects

Iowa City, United States

© Iwan Baan       © Iwan Baan       © Iwan Baan       © Iwan Baan       + 27

AD Classics: Kiasma Museum of Contemporary Art / Steven Holl Architects

© Pirje Mykkaenen © Pirje Mykkaenen © Petri Virtanen © Pirje Mykkaenen + 14

Helsinki, Finland

Steven Holl Architects Breaks Ground on the “Ex of In" House in New York

Model. Image Courtesy of Steven Holl Architects
Model. Image Courtesy of Steven Holl Architects

Steven Holl Architects has broken ground on the “Ex of In House,” an experimental guest house and artist studio in Rhinebeck, New York. The house is part of the firms’ ongoing research project “Explorations of In,” which questions “current clichés of architectural language and commercial practice” and explores spatial language, energy, openness and public space.

Steven Holl Breaks Ground on Maggie's Centre Barts in London

Steven Holl Architects (SHA) has broken ground on London's newest Maggie's Centre across from the large courtyard of St. Bartholomew’s (Barts) Hospital, the city's oldest hospital. The structure, a branching concrete frame lined with perforated bamboo and matte white glass, was inspired by its historic site, which also neighbors the St. Bartholomew the Great Church. It was envisioned as a "vessel within a vessel within a vessel" embellished with colored glass fragments that recall "neume notation" of Medieval music in the 13th century.

"The word neume originates from the Greek pnevma, which means 'vital force.' It suggests a 'breath of life' that fills oneself with inspiration like a stream of air, the blowing of the wind. The outer glass layer is organized in horizontal bands like a musical staff while the concrete structure branches like the hand," describes SHA.

A video of Steven Holl detailing the center's design, after the break.

Work Begins on Steven Holl's Hunters Point Library in Queens

Construction has commenced on Steven Holl Architects' Hunters Point Community Library in Queens, New York. Rising along the shoreline on the city's East River near a cluster of newly built high-rise condominiums, the 22,000 square-foot (6,705 meter) library aims to provide a community-centric public space and park to the increasingly privatized Long Island City waterfront.

© Steven Holl Architects © Steven Holl Architects © Steven Holl Architects © Steven Holl Architects + 14

Frederic Malle / Steven Holl Architects

© Susan Wides © Aislinn Weidele © Susan Wides © Susan Wides + 18

New York, United States
  • Architects: Steven Holl Architects
  • Area Area of this architecture project Area: 37.0 sqm
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2014

Arrival Hall and Oceanic Pavilion / Steven Holl Architects

Steven Holl Architects’ schematic design for the Taiwan ChinPaoSan Necropolis has been approved. The scheme, planned for an oceanfront property just 40 minutes from Taipei, will provide a new arrival hall to serve the complex’s 10,000 existing burial sites and an oceanic pavilion for an additional 150,000 ashbox sites.

More than 30 schemes were considered, however Holl’s watercolor explorations lead to the approved idea of intersecting spheres which, as the practice described, “yielded amazing overlapping perspectives that created an astonishing spatial energy.”

More about the 54,000 square meter Necropolis of ChinPaoSan, after the break. 

Concept watercolor. Image Courtesy of Steven Holl Architects Oceanic Pavilion, geometry and interior space diagram. Image Courtesy of Steven Holl Architects Oceanic Pavilion, entry and public space. Image Courtesy of Steven Holl Architects Oceanic Pavilion, section. Image Courtesy of Steven Holl Architects + 20