All
Projects
Products
Events
Competitions

MVRDV

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

MVRDV Breaks Ground on Mixed-Use "Valley" to Inject Life into Amsterdam's Business District

12:00 - 5 September, 2017
MVRDV Breaks Ground on Mixed-Use "Valley" to Inject Life into Amsterdam's Business District, © Vero Visuals / MVRDV
© Vero Visuals / MVRDV

MVRDV has broken ground on “Valley” (previously known as P15 Ravel Plaza), a 75,000-square-meter mixed-use building located within the Zuidas business district of Amsterdam. Featuring residential units, offices, parking, a sky bar and retail and cultural space, the building will inject a sense of life and excitement into the neighborhood, transforming the district into a more varied and liveable urban quarter.

© MVRDV © Vero Visuals / MVRDV © Vero Visuals / MVRDV © MVRDV + 29

MVRDV Breaks Ground on Office Building Inspired by Sri Lankan Weaving Patterns

14:01 - 31 July, 2017
MVRDV Breaks Ground on Office Building Inspired by Sri Lankan Weaving Patterns, Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

MVRDV, in collaboration with local co-architects ACS Integrated and PWA Architects, has broken ground on a 12,000-square-meter mixed-use office block in Colombo, Sri Lanka. Known as the Veranda Offices, the 8-story building draws inspiration from local Sri Lankan weaving patterns, creating a system of flexible interior office spaces that open onto verandas and panoramic glass windows.

MVRDV Breaks Ground on Riverfront Housing Complex in Bordeaux

10:45 - 14 June, 2017
MVRDV Breaks Ground on Riverfront Housing Complex in Bordeaux , © MVRDV
© MVRDV

MVRDV and local architects Flint have revealed designs for a new riverfront mixed-use housing complex in Bordeaux, Ilot Queyries, as the project breaks ground. Located on the east bank of Garonne River, the site will house over 300 apartments, retail spaces, a rooftop restaurant, and a communal park in a densely mixed environment. The complex will integrate into the neighboring ZAC Bastide-Niel masterplan by MVRDV to create a lively urban neighborhood aimed at “combining the virtues of the historic city–intimacy, surprise and liveliness– with the density, ecology, light and comfort of the modern city.”

© MVRDV © MVRDV © MVRDV © MVRDV + 6

Groos Rotterdam / MVRDV

11:00 - 5 June, 2017
Groos Rotterdam / MVRDV, © Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 13

  • Architects

  • Location

    Rotterdam, The Netherlands
  • Category

  • Architects in Charge

    Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries with Fokke Moerel, Elien Deceuninck, William de Ronde and Jun Xiang Zhang
  • Area

    300.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Bałtyk / MVRDV

10:00 - 4 June, 2017
Bałtyk / MVRDV, © Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 13

  • Architects

  • Location

    Poznań, Poland
  • Category

  • Design Team

    Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries with Fokke Moerel, Roy Sieljes, Anton Wubben, Jaap Baselmans, Doris Goldstein, Maciej Grelewicz, Brygida Zawadzka, Irena Nowacka
  • Client

    Garvest & Vox Group
  • Area

    25000.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Casa Kwantes / MVRDV

09:30 - 13 March, 2017
Casa Kwantes / MVRDV, © Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 31

  • Architects

  • Location

    Rotterdam, The Netherlands
  • Category

  • Design Team

    Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries, Frans de Witte, Herman Gaarman, Arjen Ketting and Brygida Zawadzka
  • Area

    480.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

MVRDV's 'H-O-M-E' Converts Former Army Barracks into Mixed-Use District in Mannheim

13:15 - 6 March, 2017
MVRDV's 'H-O-M-E' Converts Former Army Barracks into Mixed-Use District in Mannheim, Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

MVRDV has released plans for a major revitalization of a former US army barracks in the Franklin Mitte neighborhood of Mannheim, Germany. The 41-hectare site will feature a slate of mixed-typology developments organized around a central green hill made from demolished barrack buildings and offering panoramic views of the new developments. Of those new buildings, four residential towers spelling out the word H-O-M-E will create a vibrant community of professionals and young local families.

Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV Courtesy of MVRDV + 20

MVRDV Designs Y-Shaped House with Rooftop Pool in Taiwan

13:05 - 1 December, 2016
MVRDV Designs Y-Shaped House with Rooftop Pool in Taiwan, © MVRDV
© MVRDV

MVRDV, working with co-architects KAI Architects, has designed a new Y-shaped residence in Northeast Tainan, Taiwan. Known appropriately as Y House, the 330 square meter (3,552 square foot) villa will become a standout addition to a new residential development aimed at becoming a weekend retreat for city workers.

© MVRDV © MVRDV © MVRDV © MVRDV + 9

MVRDV Wins Competition in France with Residential Development Inspired by Rock Formations

11:10 - 21 October, 2016
MVRDV Wins Competition in France with Residential Development Inspired by Rock Formations, The complex offers green balconies, loggias and terraces, with trees and greenery from the public square connecting upwards following the curve of the façades.. Image © L’Autre Image (Paris)
The complex offers green balconies, loggias and terraces, with trees and greenery from the public square connecting upwards following the curve of the façades.. Image © L’Autre Image (Paris)

A team consisting of MVRDV, ALL + Giboire has won a competition for the project Ilot de l’Octroi, a new residential redevelopment in the city of Rennes, France that will transform the area into a socially adhesive green community along the Ille et Vilaine rivers.

The complex offers green balconies, loggias and terraces, with trees and greenery from the public square connecting upwards following the curve of the façades.. Image © L’Autre Image (Paris) The curved typology makes the rooftop and second-floor garden accessible and inviting for all residents. Image © L’Autre Image (Paris) At night, the tops of the buildings light up and provide a silhouette of the confluence. Image © L’Autre Image (Paris) Masterplan. Image © MVRDV + 29

MVRDV + Zhubo Studio Win Competition for New Sports and Cultural Center in Shenzhen

09:55 - 10 October, 2016
MVRDV + Zhubo Studio Win Competition for New Sports and Cultural Center in Shenzhen, Located in a residential area which stretches from the Nanshan mountain park to the Yangtai mountain park, the experience centre connects nature, sports and culture to serving wide-ranging age groups and interests.. Image © MVRDV
Located in a residential area which stretches from the Nanshan mountain park to the Yangtai mountain park, the experience centre connects nature, sports and culture to serving wide-ranging age groups and interests.. Image © MVRDV

MVRDV and Zhubo Architecture Design have won a competition to design the Xili Sports and Cultural Centre in Shenzhen, China. The new experience center will consist of four distinct volumes housing a theater, a basketball and badminton arena, a multi-function arena and a swimming pool, as it seeks to “transform the lives of the different generations of people living nearby, through offering a more humanistic model for sports and culture.”

The Xili Sports and Cultural centre is set to become the social and well-being focal point of Shenzhen’s Dasha Green corridor.. Image © MVRDV The special elevated running track is the signature element as it connects, weaving in and out of all volumes.. Image © MVRDV The large-scale sports stadium has a social aspect; connecting it with the community through its offering of a wide range of sports and cultural activities in all four volumes.. Image © MVRDV © MVRDV + 5

MVRDV Wins Competition to Masterplan New Innovation Port in Hamburg

12:20 - 13 September, 2016
MVRDV Wins Competition to Masterplan New Innovation Port in Hamburg, MVRD’s masterplan foresees the development of a vast site of which hotels, conference halls, offices and start-ups, laboratories, research facilities and parking will occupy the site.. Image Courtesy of MVRDV
MVRD’s masterplan foresees the development of a vast site of which hotels, conference halls, offices and start-ups, laboratories, research facilities and parking will occupy the site.. Image Courtesy of MVRDV

MVRDV with co-architects morePlatz have won a competition to design the masterplan of the Hamburg Innovation Port, a new 70,000 square meter waterfront development that will add to the high-tech hub of Channel Hamburg in Hanse City, Hamburg. The plan for the mixed-use development uses a fusion of existing port typologies and dynamic architectural interventions to create a network of buildings containing hotels, laboratories, research facilities, offices for start-ups and a conference center.

MVRD’s masterplan foresees the development of a vast site of which hotels, conference halls, offices and start-ups, laboratories, research facilities and parking will occupy the site.. Image Courtesy of MVRDV A total surface of 70,000m2 will transform the waterways of  the Channel Hamburg development, the southern high-tech hub of Germany’s northern metropolis.. Image Courtesy of MVRDV The roofs of some buildings are partly green and partly used for terraces and solar cells.. Image Courtesy of MVRDV Part of the plan is the idea of a diverse public space in which each part has its own strong character inviting the office workers to have outside meetings and al fresco luncheons. . Image Courtesy of MVRDV + 4

Ku.Be House of Culture in Movement / MVRDV + ADEPT

09:30 - 2 September, 2016
Ku.Be House of Culture in Movement / MVRDV + ADEPT, © Adam Mørk
© Adam Mørk

© Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk © Adam Mørk + 32

MVRDV House / MVRDV

12:58 - 18 July, 2016
MVRDV House / MVRDV, © Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 17

  • Architects

  • Location

    Rotterdam, The Netherlands
  • Category

  • Design Team

    Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries with Herman Gaarman, Emilie Koch, Elien Deceuninck and Jun Xiang Zhang
  • Area

    2400.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

133 Wai Yip Street / MVRDV

10:05 - 3 June, 2016
133 Wai Yip Street / MVRDV, © Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode + 8

Museum of Rock / MVRDV + COBE

02:00 - 29 April, 2016
Museum of Rock / MVRDV + COBE, © Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode

© Ossip van Duivenbode © Ossip van Duivenbode © Rasmus Hjortshõj © Rasmus Hjortshõj + 44

Crystal Houses / MVRDV

11:00 - 20 April, 2016
Crystal Houses / MVRDV, © Daria Scagliola & Stijn Brakkee
© Daria Scagliola & Stijn Brakkee

© Daria Scagliola & Stijn Brakkee © Daria Scagliola & Stijn Brakkee © Daria Scagliola & Stijn Brakkee © Daria Scagliola & Stijn Brakkee + 16

  • Architects

    MVRDV, Gietermans & Van Dijk
  • Location

    Amsterdam, The Netherlands
  • Category

  • Area

    840.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

MVRDV Reveals Plans to Transform Part-Dieu Shopping Center in Lyon

13:30 - 29 February, 2016
MVRDV Reveals Plans to Transform Part-Dieu Shopping Center in Lyon, © l'autre image
© l'autre image

MVRDV and the Mayor of Lyon have revealed plans to transform the city's Part-Dieu shopping center. The commission, awarded to MVRDV after the practice won a competition in 2013, focuses on preserving the center's original identity while redefining its public spaces and revitalizing its "iconic" facade. With MVRDV's scheme, the building's edges will "evaporate" as it reaches the street, creating a more inviting atmosphere that extends the public realm into the center.

MVRDV Reimagines the Chinese Hutong

12:00 - 31 December, 2015
MVRDV Reimagines the Chinese Hutong, © MVRDV
© MVRDV

MVRDV has taken it upon themselves to reimagine the Chinese Hutong. Focusing in on Beijing's prominent and currently vacant Xianyukou Hutong, the practice has set out to define its future and envision "the next hutong" - one that is "monumental, dense, green, mixed and individual" and can be built in phases.