the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Research & Design Center Proposal / Latitude Studio

01:00 - 2 June, 2013
Research & Design Center Proposal / Latitude Studio, Courtesy of Latitude Studio
Courtesy of Latitude Studio

Designed by Latitude Studio, their design of the research and design center in YuTian County, in the province of Hebei, China, takes into account the issues of the corporate philosophy, contributes to creativity, and has respect for the workers and their working and living conditions. Through its 11 different shapes and facades, the concept also safeguards the environment and the consumption of energy to further sustain its resources. More images and architects’ description after the break.

Wangfujing Mixed-Use Center / Latitude Studio with BIAD

12:00 - 21 June, 2011
Courtesy of Latitude Studio
Courtesy of Latitude Studio

The Wangfujing Center in Beijing, China is a mixed-use space designed by Latitude Studio. The intention of the proposal is to design an architectural solution that provides a container for an endless possibility of experiences. To achieve this, Latitude Studio considered the role of the atrium in Roman architecture, which injects the space with light and air.

Read on for more on this project after the break.

Visitor Center in Hengshan Temple / Latitude Studio

17:00 - 2 May, 2011
Courtesy of Latitude Studio
Courtesy of Latitude Studio

The visitor center in Hengshan Temple, designed by Latitude Studio, aims to promote tourism in the historical-rural area of Southwest Datong, China.  The project hopes to respect the ancestral history of the site while providing a modern architecture from which to appreciate the history of China.

Read on for more information after the break.