the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions

Inside Outside

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

LocHal Library / CIVIC architects + Braaksma & Roos architectenbureau + Inside Outside + Mecanoo

09:30 - 16 January, 2019
LocHal Library / CIVIC architects + Braaksma & Roos architectenbureau + Inside Outside +  Mecanoo, © Ossip Architectuurfotografie
© Ossip Architectuurfotografie

© Ossip Architectuurfotografie © Ossip Architectuurfotografie © Ossip Architectuurfotografie © Ossip Architectuurfotografie + 17

  • Architects

    CIVIC architects, Braaksma & Roos architectenbureau, Inside Outside, Mecanoo
  • Location

    Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 AA Tilburg, The Netherlands
  • Category

  • Lead Architects

    CIVIC architects
  • Restoration architect

    Braaksma & Roos architectenbureau
  • Interior concept

    Inside Outside
  • Interior design

    Mecanoo
  • Area

    7000.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

Construction Begins on Project to Transform Railway Hangar into a Mixed-Use Library in The Netherlands

16:35 - 22 May, 2017
Construction Begins on Project to Transform Railway Hangar into a Mixed-Use Library in The Netherlands, © 3d studio Prins & Civic architects
© 3d studio Prins & Civic architects

Construction has begun on the LocHal, a new mixed-use complex in Tillburg, The Netherlands. Designed by CIVIC Architects (a submember of The Cloud Collective) in collobaration with Braaksma & Roos architecten, Arup and Inside Outside, the project will be located in a former Dutch Railways hangar and maintenance facility, serving as a catalyst for the redevelopment of the city’s 75 hectare railway district. Opening up the area to the public, LocHal will offer visitors a large public hall and plaza, work spaces, conference areas, galleries, a library, a music hall and restaurant.

© 3d studio Prins & Civic architects © 3d studio Prins & Civic architects © 3d studio Prins & Civic architects © 3d studio Prins & Civic architects + 14

OBR with Michel Desvigne Wins Competition to Design New Central Park in Prato, Italy

16:20 - 12 October, 2016
OBR with Michel Desvigne Wins Competition to Design New Central Park in Prato, Italy, © OBR Paolo Brescia and Tommaso Principi with Michel Desvigne Paysagiste
© OBR Paolo Brescia and Tommaso Principi with Michel Desvigne Paysagiste

OBR Paolo Brescia and Tommaso Principi and Michel Desvigne Paysagiste have been announced of the winners of first prize in the international competition to design the new Parco Centrale (Central Park) in Prato, Italy.

The 230-team competition asked architects to design a new 3-hectare urban park in Prato’s historical city center on the site of the former city hospital, within the perimeter of the city walls. The project is intended to meet the needs of a contemporary city while driving socio-economic development of the city center through “enhancements to its touristic vocation, sustainability and accessibility.”

The jury, chaired by architect Bernard Tschumi, unanimously selected the winning proposal for “its ability to offer to the city of Prato an original, innovative and practical solution.” Commented Tschumi on the design, “The project is remarkable in the way it understands and celebrates the history of Prato and of its medieval walls. At the same time, it looks to the future and to the development of the city and its diverse population.”

The jury also released the full rankings of the 10 finalist teams. Learn about the winning design and see the entries from all 10 of the finalists, after the break.

On View: Inside Outside's "Museological Reconstruction" of Rotterdam's Iconic Sonneveld House

00:00 - 7 February, 2015
On View: Inside Outside's "Museological Reconstruction" of Rotterdam's Iconic Sonneveld House , © Johannes Schwartz
© Johannes Schwartz

Inside Rotterdam's Sonneveld House everything is in order: books arranged nearly on shelves, chairs tucked under tables, rugs set square on the bedroom floor. The house is a pristine tableau depicting what the interior would have looked like whilst inhabited by the eponymous Albertus Sonneveld and his family.

Yet something interesting lies underfoot, thanks to an intervention by Inside Outside that sees the entire floor of the home covered with a single, continuous mirror. Read more about the installation and view selected images after the break.