the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Escobar Renovation / Chen + Suchart Studio

17:00 - 23 November, 2016
Escobar Renovation / Chen + Suchart Studio, © Matt Winquist
© Matt Winquist

© Matt Winquist © Matt Winquist © Matt Winquist © Matt Winquist + 26

  • Architects

  • Location

    Phoenix, United States
  • Architect in Charge

    Chen + Suchart Studio
  • Team

    Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart
  • Area

    63.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

STAAB Residence / Chen + Suchart Studio

22:00 - 20 August, 2011
© www.chensuchartstudio.com
© www.chensuchartstudio.com

For the STAAB Residence designed by Chen + Suchart Studio the context for this site consists of larger homes on one-acre lots. Aesthetically, the neighboring houses’ architectural language is more often than not, associated with speculative developer trends and styles, rather than an integrated understanding of the site, the views, and the potential. As a result, the project required a strategy which would edit out the immediate context of this neighborhood while focusing on distant views of the McDowell Mountains to the north and the valley to the south and southwest. The project also sought to create a protected courtyard space for the backyard and pool area as an immediate focus for the lower level of the house in contrast to the second level taking advantage of the more distant views.

© www.chensuchartstudio.com © www.chensuchartstudio.com © www.chensuchartstudio.com © www.chensuchartstudio.com + 21