the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions

Cannone Architetti

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

First Prize Winning Design Cuts Natural Amphitheater Into Cliffside in Italy

06:00 - 26 July, 2016
First Prize Winning Design Cuts Natural Amphitheater Into Cliffside in Italy, Courtesy of AM3 Architetti Associati
Courtesy of AM3 Architetti Associati

A proposal from AM3 Architetti Associati with Cannone Architetti uses the flow of the natural landscape to create a theater cut into a cliffside in Cefalù, Italy. Situated at the base of the Rocca di Cefalù, the new theater had to respect the importance of both the historical, man-made structures and the greatness of the cliffs and rocky outcrops. The first prize winning design plays with the existing naturally occurring amphitheater, "S. Calogero cavea", adding a series of lightweight interventions to create a new cultural attraction.

Courtesy of AM3 Architetti Associati Courtesy of AM3 Architetti Associati Courtesy of AM3 Architetti Associati Courtesy of AM3 Architetti Associati + 11