the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

COBE + BRUT's Reflective Pavilion Wins Competition for New EU Entrance Plaza in Brussels

14:30 - 11 December, 2017
COBE + BRUT's Reflective Pavilion Wins Competition for New EU Entrance Plaza in Brussels, © COBE + BRUT
© COBE + BRUT

The Danish/Belgian team of COBE and BRUT has been selected as the winner of an international competition for the transformation of the Place Schuman, the entrance to the European Union headquarters in the European Quarter of Brussels, Belgium.

Aimed at creating a new “urban agora” for the city, the architects borrowed the shape of the European Parliaments’ hemicycle to create an iconic reflective roof structure that will unite all citizens and institutions of the EU within one central meeting point.

© COBE + BRUT © COBE + BRUT © COBE + BRUT © COBE + BRUT + 7

Willebroek Administration Building / BRUT

01:00 - 6 March, 2013
Willebroek Administration Building / BRUT, © Steven Neyrinck
© Steven Neyrinck

© Steven Neyrinck © Steven Neyrinck © Steven Neyrinck © Steven Neyrinck + 47

  • Architects

  • Location

    Willebroek, Belgium
  • Partners in Charge

    Gunther Slagmeulder, Francis De Wolf
  • Design Team

    Jan Hoffmann, Vincent Van Den Broucke, Dien Wiersma, Lieven Symons
  • Area

    4850.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs