the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Philipp Plein Store / AquiliAlberg

00:00 - 2 October, 2011
Philipp Plein Store / AquiliAlberg, Courtesy of  aquilialberg
Courtesy of aquilialberg

Courtesy of  aquilialberg Courtesy of  aquilialberg Courtesy of  aquilialberg Courtesy of  aquilialberg + 12

  • Architects

  • Location

    Via Versilia, 55042 Forte dei Marmi Lucca, Italy
  • Client

    Philipp Plein
  • Area

    50.0 m2
  • Project Year

    2011

Brixen Public Library / AquiliAlberg

17:00 - 26 January, 2011
aerial view-front
aerial view-front

The Aquilialberg project, the Brixen Public Library for an international architectural competition, has the aim to become a new gathering location for the population. Following this line, the project is designed to assure wide spaces for socialization, both interior and exterior, to accommodate public manifestations and cultural encounters. It is a place to spread knowledge, in which citizen could feel themselves at ease and spend spare time constructively.

Interiors volumes are designed on the base of the educational vocation of a Library. Reading rooms with double height are connected between each other at different levels. In these spaces of interconnection, natural light filtrate smoothly from skylights and narrow windows cut in the external walls. On the other hand, areas for socialization and gathering are overflowed by the light coming from full high windows. More images and architect’s description after the break.

Shift Housing / AquiliAlberg

00:00 - 15 November, 2010
Shift Housing / AquiliAlberg, Courtesy of  aquilialberg
Courtesy of aquilialberg

Courtesy of  aquilialberg Courtesy of  aquilialberg Courtesy of  aquilialberg Courtesy of  aquilialberg + 22

  • Architects

  • Location

    Cremona, Italy
  • Design Team

    Ergian Alberg and Laura Aquili with Alessio Pucci, Alexandros Franzolini, Christian Ronchi
  • Structural Engineer

    Studio Polis
  • Consultants

    Studio Polis, Alessandro Stroligo
  • Client

    Private investor
  • Area

    1000.0 m2
  • Project Year

    2008