Zoom image | View original size
The clients hope to build a house in their site where the main building of traditional house was built for their young couple. There is residential section in the suburb, and enclosed with a store wall about a man tall. That stone is native pumice tuff of locality. In that isolated site by the tall stone wall, the relationship between the new house and the existent main house is different from a relationship with others and neighborhood. The relationship should be closed firmly and not opened completely. It is an ambiguous relationship. Feeling a sign of life each others, and they can enjoy a trim beautiful garden by gardener. But the new house has to be taken into consideration their own privacy. So we want to make the ambiguous relationship which varies from place to place. We think to make the ambiguous and variable relationship that putting opaque glasses as laver to have a veranda. The façade which has the opaque glasses intervals between the glass to glass changes gradually, carries lights and winds, maneuver a sight from varying a strength of the border from strong to weaken to strong. View more View full description
Share Share