We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

S2 House / BELLAFILARQUITECTES

S2 House / BELLAFILARQUITECTES

© Adrià Goula© Adrià Goula© Adrià Goula© Adrià Goula+ 26

  • Architects:Albert Massagué, Marta Andreu
  • Technical Architect:Quim Ros To
  • Constructor:Lluís Sabater
  • Installations:Agustí Piferrer
  • Joinery:Bienvenido Loste
  • Estructura:Oriol Palou
  • Paisajismo:Albert Massagué, Marta Andreu
  • City:L'Escala
  • Country:Spain
More SpecsLess Specs
© Adrià Goula
© Adrià Goula

Text description provided by the architects. The Casa S2 has been designed as a summer residence for a couple with two children. It is a detached construction limited to one floor in compliance with the local urban planning regulations. Another starting condition is to respect the integrity of the pre-existing trees that are part of an extensive pine forest that already existed before the urbanization of the area. It is located in the "Els Emperadors" sector in the municipality of l'Escala, province of Girona.

© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula

The plot is located a few meters from the beach so the access road to the house is very busy in summer. Therefore, one of the premises of the project is to protect the privacy of the occupants, both when they are inside and outside the house.

© Adrià Goula
© Adrià Goula
Plan
Plan
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula

The structure is made of 2.10 m high textured reinforced concrete walls that support a roof formed by semicircular vaults cantilevered over the south façade. The upper finish is made of green vitrified tiles manufactured in La Bisbal (Girona). The formwork of the walls has been assembled with saw-cut pine planks, which gives them a coarse, matte texture in contrast to the satin surface of the tiles.

© Adrià Goula
© Adrià Goula
Detail
Detail
© Adrià Goula
© Adrià Goula

The concrete walls extend beyond the interior spaces generating two semicircular courtyards, one contained within the other, shaping two spaces of different scales and character that protect from the view of the street both the daytime use area and the bedrooms. The functional program consists of a living-dining room and three bedrooms facing south and a kitchen and two bathrooms that, like the entrance hall and the entrance, face north. The building is completed with an additional space used as a storage-laundry room. The total constructed area is 204 m2.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "S2 House / BELLAFILARQUITECTES" [Casa S2 / Bellafilarquitectes] 02 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/966032/s2-house-bellafilarquitectes> ISSN 0719-8884
© Adrià Goula

S2住宅 / BELLAFILARQUITECTES

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.