We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

BSPN Residence / 10 Space Architects

BSPN Residence / 10 Space Architects

© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat+ 31

  • Area Area of this architecture project Area:  800
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs
    Photographs:  Rungkit Charoenwat
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: CASA ROCCA, TOA, WDC
More SpecsLess Specs
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Text description provided by the architects. An idea of having a house that is going to serve as a home to himself and his family, once retired, and home to an extended family of his newlywed son is what he has been dreaming of for the past decades. A site is located in the suburb of Thailand, Suphanburi Province. The deep and narrow plot is a drawback, yet has its own beauty itself. A spectacular divine landscape of rice fields and creeks at the rear end. A scenery that could not be taken for granted.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

In order to bring out the distinctive character of the site and combine it with the needs of the clients. We decided to split the dwelling into two separated buildings; enhancing more open space at the center with a court between the buildings. This ensures the house has more variety of greenery views from both inside and outside of the property. Inside the main house, a double volume space was placed with a 10-meter-wide opening at the living and dining area. It helps connect the families together while enjoying the breeze of the natural landscape beyond.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Plan - 1st floor
Plan - 1st floor
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

A separated building at the front serves as a garage at the lower level and the upper level provides a bedroom for guests who come to visit, which a green center court can be visible from up there. The house was represented in a Modern Tropical style, which combines the use of appealing natural material and delicate man-made material; such as teak wood, stones, ceramic tiles, and glazing. A structure is mainly made of steel in order to provide more spatial spaces and to avoid the bulkiness of the concrete structure.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Plan - 2nd floor
Plan - 2nd floor
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Elevation 02
Elevation 02
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

This house would definitely be able to hold the family of two generations, the elders who are ready to retire and the other whose lives have just started, tightly together. “A house shall be able to create activities on its own for everyone; shall provide everyone’s favorite corner; shall suit everyone; shall tie the family together. A house is for everyone in the family, not just for one.”

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "BSPN Residence / 10 Space Architects" 02 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965979/bspn-residence-10-space-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.