We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

DJ House / STUDIÉ

DJ House / STUDIÉ

© Ernest Theofilus© Ernest Theofilus© Ernest Theofilus© Ernest Theofilus+ 15

Tangerang, Indonesia
  • Architects: STUDIE
  • Area Area of this architecture project Area:  164
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs Photographs:  Ernest Theofilus
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: American Standard, Alexindo, In-Lite, Infinity, Panasonic, Roster Beton Indonesia
More SpecsLess Specs
© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Text description provided by the architects. This project is a residential renovation project located in Tangerang Indonesia which has a tropical climate and is quite hot and humid. The existing building cannot meet the client's needs both in terms of space programs and in terms of design desires. Seeing this, we created a design by combining the needs of the occupants and the building itself, where the front of the building directly faces west so that the rooms in the front area have a hot air temperature until the evening. Therefore we added a layer on the facade of the building which aims to filter the light that enters the house. Because the name of the occupant is DJ, we also make the analogy of making the shape of the building as if it were two separate parts between the right and left sides like a turntable.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus
Plans
Plans
© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus
Elevation
Elevation
© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

We use a lot of exposed materials on the exterior and interior to give a different feel from the existing building and provide visual satisfaction to clients who are young families. The dominant material in this project is brick, especially on the facade. There are two types of bricks used, namely interlock bricks and outboard bricks. The technique of installing interlock bricks on the facade is of course by adding iron reinforcement as a binder between the bricks to make it more sturdy with the shape of a brick arrangement that is spaced to form a perforated plane as airflow and forming shadows from sunlight. natural, namely using exposed cement on the walls, and gray floors.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

The difficulty we face is the process of explaining the design method to the contractor. Because it is the first experience for a contractor to make a building with a model like this. The next obstacle is that this project is carried out in the midst of a pandemic. Which makes it hampered in processing time. This renovation does not cost much because we try to make minimal changes to the structure and walls of the existing building. So the client is very satisfied with the final result because the renovation target has been achieved, namely changing the total appearance of the building by minimizing work items.

© Ernest Theofilus
© Ernest Theofilus

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "DJ House / STUDIÉ" 31 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965874/dj-house-studie> ISSN 0719-8884
© Ernest Theofilus

DJ之家 / STUDIÉ

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.