We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Zanolari ’s House / HAA Studio

Zanolari ’s House / HAA Studio

© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat© Rungkit Charoenwat+ 48

Bangkok, Thailand
More SpecsLess Specs
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Text description provided by the architects. Zanolari’s house is the residence owned by the Zanolari family which has Mrs. Jariya, the mother, and Miss Jessica, the eldest daughter, as the main residents of this household. Therefore, Miss Angela and Miss Romana, the second and the youngest daughter of this family who both have originally lived in the United States, have also come back to stay in this house occasionally. The estate is located at Panya Village on Pattanakarn Road, Bangkok. The old house was demolished and some of its materials have been kept for future decoration to illustrate the nostalgic feelings of the old days.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
First Floor Plan
First Floor Plan
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

The new house was designed under the concept of ‘open but close’ as the land was surrounded by double floor houses for all three sides which made the design of this house mostly emphasized the central viewpoint opening and enclose some inessential external views. However, the buildings themselves were still designed to show a perfect ventilation system referring to the principle of Passive Design in order to reduce the use of electric power.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

The residents really enjoy swimming and sunbathing, so the outdoor swimming pool was built on purpose and the sunbeds were equipped to respond to their lifestyle. The swimming pool is located at the center of the house and surrounded by the buildings to create the character of a ‘court swimming pool' and a ‘court sky’ when sunbathing and looking up at the sky. It shows a private sky that does not need to be shared with others. The wide terrace beside the swimming pool is used to be the main entrance of this house and the giant wall in front of the house was made of wood and designed for its easy opening to help increase the airy atmosphere and to receive a natural wind through the niches.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Section AA
Section AA
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Another big highlight of this house is the wide Kitchen & Dining area with its ceiling-high up until 5 meters, a whole huge mirror wall beside the swimming pool, and a sliding door which gives a connecting space from the entrance terrace and the pool to support any festive parties such as Christmas Eve or Halloween. Consequently, this area was frequently used even more than the living room. Master Bedroom is located on the first floor next to the pool with a master bathroom that also has a big mirror door connected to the pool. The residents can soak in the Hi-jet Spa tub and enjoy the pool view at the same time. The residents can also walk through the kitchen and dining area while not passing the front of the house for the most suitable functions for their activities and for smooth cleaning and laundry services to be served by the housekeeper.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

The second floor was divided into 3 sections: the first section is 3 bedrooms for the sisters when they are back from traveling, the second section is the living room which opens its wide dimension by a 90-degree mirror to create an extensive perspective and makes it clear to the front house view, and the third section is the roof garden, an additional green space, for any winter parties. The roof garden area also provides a multipurpose room for multi-functioning use such as Gym, Yoga, Guest room, and etc.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
Section BB
Section BB
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Zanolari’s house, therefore, is a multi-functioning house that completely responds and covers all the needs of activities and lifestyle for Zanolari’s family who enjoy at-home activities. This project can never be more perfect without the name of Zanolari’s house.

© Rungkit Charoenwat
© Rungkit Charoenwat

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Zanolari ’s House / HAA Studio" 24 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965605/zanolari-s-house-haa-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.