We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Banjar House / Wiyoga Nurdiansyah

Banjar House / Wiyoga Nurdiansyah

© Jonathan Raditya© Jonathan Raditya© Jonathan Raditya© Jonathan Raditya+ 20

South Tangerang, Indonesia
  • Architects: Wiyoga Nurdiansyah
  • Area Area of this architecture project Area:  225
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Jonathan Raditya
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Toto, Bengkiray Wood, Conture Indonesia, Modena, Quadra
  • Lead Architect: Wiyoga Nurdiansyah
More SpecsLess Specs
© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya

Text description provided by the architects. The project location is in the residential area of ​​South Tangerang. The site is on the hook, so it has 2 exposed sides. Responding to the site orientation towards the sun, the layout of the building mass is maximized extending east to west with openings towards the north. The north side is a green area as a privacy buffer in the inner area. Meanwhile, the front façade area is a massive wall because it faces east.

© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya
First Floor Plan
First Floor Plan
© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya

Banjar House has 2 floors; the ground floor is for public and service areas, while the upper floor is for private rooms. The ground floor is a living room, dining room, pantry and service area. The 1st floor consists of 2 bedrooms with attached bathrooms. Vertical circulation using ramps, as a more user-friendly architecture. On the ground floor, indoor and outdoor dividers are designed flexibly that can be folded as a space extension towards the terrace and garden to accommodate the need for additional space at certain times.

© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya

The circulation space utilizes natural ventilation and sunlight to create a tropical home concept. Maximize openings in every space with large windows for rooms facing the garden. And horizontal rips for circulation spaces, both on the walls and ceiling in the form of skylights. Each room has a view towards the garden with wide openings. The green space is designed linearly from front to back, continuously from the ground floor to the roof of the service rooms.

© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya

The materials used in this project are concrete and wood. On the east side of the façade, the concrete is molded with a wood texture. Thus the repeated lines between the molded concrete and the wood planks create the same texture. Exposed materials are applied to every element of space, both in vertical areas such as walls and furniture, as well as horizontal planes such as ceilings and floors. The consistency of the material gives a strong characteristic to the space so that it feels warm and cold at the same time.

Sections
Sections
© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya

The first impression in the entrance area is made high and bright by the presence of a sharp continuous void covered with glass that lets light into the space. The sloping wall that is created gives a broad impression to the space that borders the void, the master bathroom. This affects the outer area, the sloping walls between the repetitions of the vertical walls create a visual contrast to the façade.

© Jonathan Raditya
© Jonathan Raditya

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Banjar House / Wiyoga Nurdiansyah" 19 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965218/banjar-house-wiyoga-nurdiansyah> ISSN 0719-8884
© Jonathan Raditya

班加尔之家 / Wiyoga Nurdiansyah

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.