We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

ToSummer Aromatherapy Experience Retail Store / F.O.G. Architecture

ToSummer Aromatherapy Experience Retail Store / F.O.G. Architecture

© INSPACE© INSPACE© INSPACE© INSPACE+ 22

Chaoyang Qu, China
  • Area Area of this architecture project Area:  170
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  INSPACE
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: BLUA, E-GROW恒豪国际, ISO PLAM
  • Design Principal:Yu Zheng, Di Zhan
  • Design Team:Shaokai Hou, Chuyang Zhou, Aijie Xiong, Vince Choi, Shidi Fu
  • The Client:ToSummer
  • Lighting Design Company:Tsinghua University and One Lighting Associates Beijing
  • Interior Furniture Contractor:DEFRONT X F.O.G.
  • Construction Drawing Development:SU PIN
  • Construction Team:Youlong Jinsheng Decoration Ltd.
  • City:Chaoyang Qu
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© INSPACE
© INSPACE

Text description provided by the architects. The new oriental original aromatherapy brand "ToSummer" announces its first off-line flagship store, the "ToSummer living room", located on the ground floor of Taikoo Li North District, Sanlitun, Beijing. With its inviting combination of streamline and curved surfaces, the design transforms the 170m² space while leading visitors to naturally follow a circular flow. With the extensive use of mirror effects combined with continued light, naturalistic materials, and colors to enhance the ambiance of the space, visitors stop and linger to savor the experience. This is exactly the "living room" atmosphere that the owners sought to create – to inspire an emotional feeling between domestic and social, communication and comfort.

© INSPACE
© INSPACE
© INSPACE
© INSPACE

The brand's concrete requirement for this space design was a "Modern Cave". The designer chose not to directly create the natural appearance of caves but, instead, presents the characteristic elements of material textures to inspire the sensory experience. It transforms the original cave concept into spatial language, integrating it into this realistic space full of modern Oriental feeling to present a delicate balance between commercial and art, domestic and public realm, natural and artificial.

© INSPACE
© INSPACE
© INSPACE
© INSPACE

In contrast to the straightforward window and entryway of standard commercial storefronts, this experience space offers a facade of coarse gray-toned imitation-stone. The floor at the entrance is raised and retreats while the lighting within is soft and subdued, forming a significant alternative to the noisy, fast and bright shopping mall spatial experience.

© INSPACE
© INSPACE

The irregular-appearing interior space has been intricately designed and adjusted. It is naturally divided by a "metal screen" at the entrance and along a central island into the "living room" experience area in the front, the exhibition and retail area in the middle, an independent art installation space, and the cashier area at the back.

© INSPACE
© INSPACE

In their midst, the mirrored metal screen at the entrance echoes the curved wall and streamlined mirror so that the "living room" is naturally divided into several small interconnected blocks which perform their own functions. The designer incorporated flexibility to spaces, enlarging the adaptability to different exhibition forms.

© INSPACE
© INSPACE

© INSPACE
© INSPACE

While the exhibition area is composed of shelves and a central island platform comprising a mere 25 m², it reflects the efficiency with which space was designed. The direct "intertextuality" of the metal island platform, shelves, and the curved wall presents the products like works of art, achieving a powerful imprint of the brand.

© INSPACE
© INSPACE

The whole indoor traffic line is connected through a U-shaped channel. When entering, the visitors!" flow is naturally streamlined through the spatial design, decoration and mirror reflected scenery, forming a positive and negative effect like a camera lens, however, space offers viewers a sense of security.

© INSPACE
© INSPACE

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taikoo Li North District, Sanlitun, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ToSummer Aromatherapy Experience Retail Store / F.O.G. Architecture" 14 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/959951/tosummer-aromatherapy-experience-fog-architecture> ISSN 0719-8884
© INSPACE

北京三里屯观夏香薰体验零售空间 / F.O.G. Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.