We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Fushan Chapel / Wooyo Architecture

Fushan Chapel / Wooyo Architecture

© YHLAA© YHLAA© YHLAA© YHLAA+ 25

  • Architects: Wooyo Architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  520
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  YHLAA
  • Lead Architect: Hom Liou
  • Team Designer:Bruce Wang, Austin Lin, Hong Tao You, Isan Xue
  • Architects:Wooyo Architecture
  • City:Taipei City
  • Country:Taiwan (ROC)
More SpecsLess Specs
© YHLAA
© YHLAA

Text description provided by the architects. The building design was based on the faith of Christians at the present time. The cross structure of building not only architecturally supports the church, it also implicitly watches out the tribe. The original faith of the tribe then becomes the arched roof and diamond ceiling that artistically signify the sky of the church.

© YHLAA
© YHLAA
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© YHLAA
© YHLAA

The designer believes that humanity is attached and separated to the nature at the same time. The breach is filled by the construction. The 6-meter high ecological landscape is the omnipresent nature when worshipping.

© YHLAA
© YHLAA

Located in the remote mountain area where transportation is quite inconvenient, the first floor was where an unfinished concrete church was built in the 1980s. Since this was all they had, the unfinished church was nevertheless used for the past 30 years. After the crowdfunding, the first floor was then used as a shelter for women and children, with the second floor built into a chapel.

Sections
Sections

The indoor space of the chapel could be used for different activities. The space behind the pulpit can be connected to the balcony deck, providing an area where diverse activities can be hosted, such as sightseeing and wedding, thereby offering a different source of revenue for tribes in poverty.

© YHLAA
© YHLAA

As for the construction, the building materials of steels and woods were processed at the bottom of the mountain before being moved to the church and assembled. Wastes from the construction were made into planes or wall surfaces, thus realizing the target of zero clearing and transporting (of wastes).

© YHLAA
© YHLAA
Structural Perspective
Structural Perspective
© YHLAA
© YHLAA

Given that the weather is hot in Taiwan, the grilles and sunshades built on the roof reduces the amount of direct sunlight through the window. The grille walls keep the indoor space with fresh air, blocking the outdoor heat on the hillside, thus reducing the cost of energy.

© YHLAA
© YHLAA

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:New Taipei City, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fushan Chapel / Wooyo Architecture" 12 Apr 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/959856/fushan-chapel-wooyo-architecture> ISSN 0719-8884
© YHLAA

福山教会方舟教堂 / Wooyo Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.