We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Guest Pavilion / TIRONI BARTLAU

Guest Pavilion / TIRONI BARTLAU
© Felipe Fontecilla
© Felipe Fontecilla

© Felipe Fontecilla© Felipe Fontecilla© Felipe Fontecilla© Matthew Neary+ 20

Quintay, Chile
  • Architects: TIRONI BARTLAU
  • Area Area of this architecture project Area:  74
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Lead Architects: Tomás Tironi, Christian Bartlau
  • Design Team:Joaquín Broquedis
  • Engineering:Alex Popp
  • Landscaping:Camila Tironi, Cristina Echeverría
  • Constructor:Héctor Barrera Molina
  • City:Quintay
  • Country:Chile
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. The Guest Pavilion is a freestanding extension of a beach house located at the rear of a long, narrow site that faces the Pacific Ocean.

© Felipe Fontecilla
© Felipe Fontecilla

By extracting and highlighting what was already there, such as some dimensions of the house and existing trees, we set out to not just build an extension in the vacant space but to renovate the entire backyard, creating a series of gardens.

© Matthew Neary
© Matthew Neary
Floor Plan
Floor Plan
© Felipe Fontecilla
© Felipe Fontecilla

As a consequence of the above, we built a two-story pavilion using a minimum footprint and maximum construction height, in order to free up as much space as possible on the site, while at the same time reaching a sufficient height to achieve a view of the sea above the existing house.

© Felipe Fontecilla
© Felipe Fontecilla

With this project, we seek to emphasize the relationship between the house and the garden, the interior and the exterior spaces, the intimate and the extroverted. In the cross-section, a succession of two staircases - arranged in a row, one on the inside and the other on the outside - allows the pavilion to be crossed, from exterior to interior, from one garden to the other.

© Felipe Fontecilla
© Felipe Fontecilla
Ground Floor
Ground Floor
© Felipe Fontecilla
© Felipe Fontecilla

This mismatch of meanings is reinforced by the material and spatial differentiation on the two floors. While on the ground floor the rooms are warm and dark, with very low ceilings and covered with wood on all sides (being interrupted by specific openings that allow access to the garden), on the second floor we built a very bright room with a high ceiling, completely glazed walls and without corners, thus trying to introduce the surrounding trees, the distant horizon of the sea and perhaps make us doubt that we are inside.

Cortesía de TIRONI BARTLAU
Cortesía de TIRONI BARTLAU
© Matthew Neary
© Matthew Neary

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Guest Pavilion / TIRONI BARTLAU" [Pabellón de invitados / TIRONI BARTLAU] 30 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/959238/guest-pavilion-tironi-bartlau> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.