We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Capalbio Barn House / Carola Vannini Architecture

Capalbio Barn House / Carola Vannini Architecture

© Mattia Aquila© Mattia Aquila© Mattia Aquila© Mattia Aquila+ 33

Capalbio, Italy
More SpecsLess Specs
© Mattia Aquila
© Mattia Aquila

Text description provided by the architects. This new construction is composed of two parallel buildings located at the bottom of a Tuscan olive grove. The house is conceived as a filter that melds with the surrounding outdoor space. The sliding doors open toward the garden and are in-line with each other to allow visibility across the building in every direction. A spacious and monumental corridor delineates the house along its length, focusing attention on the swimming pool and the symbolic cypress on opposite sides. The night area is divided into two bedrooms and two bathrooms. The master bedroom overlooks the long porch that flanks the house and leads to the pool.

© Mattia Aquila
© Mattia Aquila
© Mattia Aquila
© Mattia Aquila

The bathrooms have a resin veneer that emulates the colors of the surrounding nature. The day area is divided into different functional parts by thick walls that hide large storage spaces. The transparent fireplace is designed to leave the continuity of the space untouched. Three passages lead from the living room to the greenhouse, which repeats the shape of the building.

© Mattia Aquila
© Mattia Aquila

A gradual dematerialization evolves through it, leading to the pool area. The garden was designed to emphasize the poetic nature of the surrounding Tuscan landscape: the vegetation appears to be spring up spontaneously and changes colors with the seasons. Aesthetic lighting design accentuates the natural settings at night, reminiscent of a fairy tale landscape.

© Mattia Aquila
© Mattia Aquila
Plan
Plan
© Mattia Aquila
© Mattia Aquila

The lighting design was carefully developed for the interiors as well: the lighting fixtures underline the space and appear to “dance” in the space with blowing wind. Ultimately, the project’s purpose is to emphasize the poetic flair of the architecture setting it in seamlessly with the aesthetics of the surrounding natural environment with elegance and respect.

© Mattia Aquila
© Mattia Aquila

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Capalbio Barn House / Carola Vannini Architecture" 13 Mar 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/958363/capalbio-barn-house-carola-vannini-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.