Zoom image | View original size
The house lies on a hill in Kratigos Mytilene with panoramic views of the Aegean Sea and the lush vegetation of the adjacent downhill slope. The design takes into consideration and uses to its advantage the orientation of the plot as well as the terrain formations, allowing the residence to open up fully towards the blue southeast view of the seafront and the green view of the slope while the introvert northwest elevation plays with the element of surprise and ensures the privacy of the residence. Dynamic geometric lines and contemporary design principles intertwine to deliver the end design for both the building and its landscape. The clean form of the raw concrete volume is in a constant dialogue with the dynamic geometry and alternates with the large glass surfaces that disappear behind walls and equate the interior with the exterior while creating stunning frames of the view towards the sea and the lush vegetation of the landscape. The two main lines of the west and south boundaries intersect and define the triangular shape of the plan that opens up to the east view of the Aegean Sea. The extension of these two primary lines into the landscape defines the formation of the exterior space and its access while highlighting the dynamics of the design as well as those of the landscape. View more View full description
Share Share