Zoom image | View original size
The Pampulha lagoon in Belo Horizonte is full of architectural significance and to build on its margins means to be close to the modernist legacy. The building considers that recent history but also expresses its modern urban spirit with rural balconies and breezes. The land slope dialogues with the building and proposes fittings and suspensions. The house contains two times: The fluctuation of the front volume shows the intimate side of the residence pointing the future at the edge of water; the covering of the open area in the back, where parties burn the wood at the oven, is close to the ground and timeless memories. In a sequence of steps and floors the house fits the site making a route from the street to the roof, turned into observatory transforming the tops in terraces looking for the horizons seen at the topographic city with it’s struggles and mutant culture and its mountains with their fragile eternity. View more View full description
Share Share