Zoom image | View original size
NCaved is located on a small secluded rocky cove on Serifos Island, seemingly hovering just above sea level. The need to create a protected shelter, at a location of disarming view, but openly exposed to strong north winds, led us to the decision to drill the slope, instead of arranging a set of spaces in line at ground level. We applied a rectangular grid to the slope to produce a three-dimensional “chessboard” of solids and voids that accommodate and, at the same time, isolate the residence quarters. This strict geometry is discontinued with the rotation of the last axis of the grid, which provides the living area with ampler view. Shifting the axis intensifies the sense of perspective significantly, and thus the imprint of the residence appears minimized at the conceptual end of the ascent. View more View full description
Share Share