Zoom image | View original size
This home is located on the slopes of the Sant Llorenç del Munt i l'Obac Natural Park and, therefore, in a setting of stunning natural scenery. It forms part of a low-density residential area, in which a succession of detached single-family dwellings is camouflaged amid the surrounding landscape. All of them are built on generously-sized, sloping plots. Two premises form the basis of the design choices: The elevation of the house’s location on the plot should offer privacy and intimacy from the street, while simultaneously enabling an interior/exterior transition of the property that is permeable and fluid. Level 0 of the house. together with the mark that it leaves. must respect, and sustain as far as possible, the abundant pre-existing native vegetation. The house is therefore surrounded by holm oaks, common oaks and Mediterranean shrubbery. View more View full description
Share Share