Zoom image | View original size
Located at the junction of two arterial roads, the house is constructed on a site located at the edge of a street of row houses. Hence the primary challenge was to balance the privacy of the residents and the intake of natural light through the street facing facades. To achieve a quiet and peaceful living environment, the house therefore, is conceived with an inward-looking spatial arrangement. The exterior of the house is a composition of solid granite cuboids and wooden jaalis that not only create a perforated skin between the courtyard and the outdoor neighborhood but also create a warm contrast softening the blocking.  The wooden jaalis, an introvert pattern complementing the design of the residence, characterize the façades of the residence while adding an element of playfulness to the structure. View more View full description
Share Share