Zoom image | View original size
Surrounded by significant landmarks like the Central Mosque, Central Library, Central Student Union Building, a historic Canteen and also the new building of the Faculty of Social Science, the original open space had failed to create any significance regarding the usage. Despite being located at the heart of university of Dhaka, the area remained ‘unattended’ for years. The place itself had nothing to offer to the users, and was being used for shortcuts and dumping zone of construction debris for several years. Natural setting was random but guided by the influences like sunlight, condition of the soil and less human intervention. The objective of the project was to create a meeting place for the young minds to hold small gatherings which may act as a place for contemplation and reflection to the students and faculties. Maintenance of a open landscape in a prominent area like this demands additional attention and the requirement of a semi-open food kiosk emerged as the catalyst to maintain the site as well as making the space lively. View more View full description
Share Share