Zoom image | View original size
Over the last decade, Jonathan Tuckey Design have been involved in a number of subtlety varied modifications to a former BBC film studio building located in Shepherds Bush, London. The latest intervention is the addition of a rooftop live / work space, which crowns the building whilst being carefully concealed from the street below. The project can be defined through several key constraints; The site was located immediately adjacent to a railway line, the construction method had to reflect the structural and logistical circumstances of a rooftop location and the project needed to take full advantage of several key views its elevated position granted. In terms of the projects relationship to the railway, this meant careful consideration of the construction methodology, also detailed and intense negotiation with Network Rail. One consequence of this engagement was the wall nearest the track being constructed as a pre-fabricated element, then hoisted into place within a minimal timeframe. View more View full description
Share Share