Zoom image | View original size
Located in Hangzhou, Zhejiang Province of China, OōEli is the first Chinese project undertaken by Renzo Piano, one of the Pulitzer Prize winners, and an iconic comprehensive art park covering an area of about 230,000 square meters and incorporating offices, art museums, art centers, show fields, design hotels, and art commerce. The project is jointly invested by JNBY, a fashion brand, and GOA. It is worth mentioning that GOA is not only one of the investors of the project, but also the executive designer of the entire park, which has provided OōEli a comprehensive and systematic technical impetus for more than seven years. Initially inspired by an apple that has a soft and rich kernel wrapped in a hard interface, Renzo Piano finally changed the original design plan in order to introduce more air and sunlight to the square by reducing 11 floors to 9 floors and setback terraces on the 7th and 8th floors with a view ensuring sufficient sunshine in every corner. Similarly, in consideration of nature and the city, the space on the ground floor of the building lays emphasis on transparency and visual penetration. Therefore, “OōEli” is not a closed office park, but an oasis-like “city parlor” and a generator of artistic life, where a variety of activities and events will take place. Surely, people’s communication activities will also exert influence on the space, becoming the core of vitality in this park. View more View full description
Share Share