Zoom image | View original size
The Social Space is a conversion of a swimming pool into a shared multifunctional area for the office tenants at Jing’an Kerry Centre, Shanghai. It is designed as an extension of the traditional office to accommodate events, talks, town halls, meetings, and flexible work. The existing site was a functional swimming pool with a large oval skylight above. Linehouse conceived the space as a hearth located under the skylight, mimicking its elliptical form; the hearth being the central space in the home for gathering around a fireplace. It is both a symbol of domesticity and a creative centre. Linehouse envisaged a central space for congregation; sunken amphitheatre steps that fill the depth of the swimming pool. Clad in two tones of speckled vinyl, the steps are staggered to create seating. Upholstered leather cushions in dusty pink and black metal tables are inserted to allow the space to be used flexibly throughout the day by small or large groups. The far side of the hearth forms a curved doubled sided banquette that plays on the level differences of the steps, facing both inwards and outwards. View more View full description
Share Share