Zoom image | View original size
We hope to create a natural and poetic space in urban concrete jungles. Through the power of space, people could release from the busy city life to a quiet natural garden, where people can take a walk, sit at leisure, enjoy the exhibition, and admire the beauty of flowers. The project locates on Xinhua Road in Changning District, Shanghai. As there are tall, thick Chinese parasols and historic houses shaded by the trees on both sides, The road is praised as “the No.1 Garden Road in Shanghai”. The site is a 22-metre-long alleyway between two buildings. The widest part of the site is less than 4.2m. In the past, an illegal building – a noodle restaurant was seated on the site. The site turned to be an unoccupied space after the noodle restaurant was demolished. Therefore, our client, Xinghua Subdistrict Administration Office, hopes that the space could be transformed into a pocket park, which serves the neighbouring residents. View more View full description
Share Share