We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

HH47 House / JUMA architects

HH47 House / JUMA architects

© Annick Vernimmen© Annick Vernimmen© Annick Vernimmen© Annick Vernimmen+ 45

Sint-Martens-Latem, Belgium
  • Architects: JUMA architects
  • Area Area of this architecture project Area:  420
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Annick Vernimmen
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Agape, Cassina, Delta Light, Flos, GUBI, HAY, Minotti, VitrA, Vola, ATAG, Aesop, Bertoia, Bosmans Haarden, Cassina Soriana, Charlotte Perriand, Derovere, Entre-Porte, Franssens, H&M Home, Knoll, +8
  • Lead Architects: Mathieu Luyens & Julie van De Keere
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

Text description provided by the architects. This house with adjacent office space is very special to JUMA, since it is the design of their own home. The fact that the plot is located away from the street appeals to them because of the lush surrounding greenery that creates an entirely private area.

© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen
Plan - Ground floor
Plan - Ground floor
© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

The long driveway leads to a cozy, welcoming inner court, bordered by three connected volumes. These consist of a double garage with wood siding, the architects' office with separate access, and finally the private home of the owners. The 3 volumes vary in height and together create a very readable design.

© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

 The floor plan of the home is elongated, as JUMA has a soft spot for long-drawn-out and low forms. Even the children's bedrooms are located on the ground floor. Only the master bedroom with dressing room and bathroom is situated on the first floor, like a separate suite.

© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

The orientation of the house is not ideal but JUMA saw this as a challenge rather than a disadvantage. The glazed portico between the kitchen and living space creates an in-between garden or patio of sorts. In this way, the inhabitants get to enjoy more varied views of the garden that are not solely limited to the backyard.

© Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "HH47 House / JUMA architects" 21 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953480/hh47-house-juma-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.