Zoom image | View original size
The flat is located in one of the oldest town quarters in Bratislava – “500 flats“ – this settlement emerged in the early 50s of the 20th century and it has sustained itself, without any major regeneration projects or modernisation impacts, despite the fact it is surrounded by the new financial and office district of Bratislava. The interior is on the fifth floor, (out of six) in total in this block. Thanks to the high altitude of the flat, the east and west-facing large windows are a major attribute that creates a perfect concept for the interior. Originally a 3 bedroom flat with a small, unnecessary segregated day zone situated into the main entrance and without any direct sunlight, became a loft with spacy bedroom open-plan living room + kitchen, perfect for a couple or a small family. The goal of the reconstruction was to relieve unnecessary bars and open up the disposition, which resulted in a light and airy place, stripped to its core components. Original materials were exposed and only the carrier walls preserved which opened up the flat from the west side all the way to the east. Space is exposed, to a level that, each room is not defined by walls, but the space itself and materials within the flat. In the centre of the flat, there is a carrier column, connected by a concrete beam with a round aperture, creating a powerful architectural element in the middle of the disposition. View more View full description
Share Share