Zoom image | View original size
Our NT's Habitat project is to renovate an old-small warehouse located in the all-year-around hot-dry weather of Phan Thiet city to become a lovely home for a family of four. Functionality has always been one of our principles; as a result, within this particular project, we promoted this idea by firstly understanding the client's needs and then observing the local environment to design a house that not only enhances the living but also harmonizes with the outside factors. To be more specific, the house consists of open areas for connecting and closed areas for privacy. The closed area includes bedrooms and bathrooms while the open area consists of working space, a kitchen, and a playground for kids. All connect to a skylight in the middle of the house. The presence of the skylight serves multiple purposes. Firstly, it enhances the ventilation to decrease the heat due to local weather. Secondly, it provides natural light during the daytime to minimize electricity consumption. View more View full description
Share Share