Zoom image | View original size
The design of Savannen Nursery is based on a desire to create optimal spaces for children’s development in downscaled and home-like surroundings. The design is very similar to the archetypal Danish house with pitched roof, windows and a door as imagined by a child and defines a composition that is far less institutional. Further downscaling was achieved by partitioning the building into small units resulting in a cluster structure with niches for varied types of recreation and play zones. The small units provide overview and structure – a safe and manageable environment for all children, especially emotionally sensitive children.  The design and the materials have been chosen to minimize the project’s carbon footprint and to give the nursery a green, sustainable profile. The implementation of integrated sustainable solutions is based on a holistic approach to architecture. We believe that good architecture is about working in a visionary and responsible way - always based on context and strong local anchoring. View more View full description
Share Share