Zoom image | View original size
Construction has begun on MVRDV’s six-story sustainable office and laboratory complex. Located in the heart of Amsterdam Science Park, in the eastern part of the city, the project, designed for the Matrix Innovation Center, “will be virtually energy neutral and uses demountable construction techniques”. MVRDV has designed an innovative addition to the Amsterdam Science Park and the six existing buildings of the Matrix Innovation Center, where “scientists and entrepreneurs work on sustainable solutions for current and future problems”. Connected with an open staircase to the campus, the intervention is an open building generating a social work environment. Inspired by the campus path network, the zigzag shape of the stairwell creates spaces for work and meetings. Providing a balance in the building between the standardized laboratories and playful, people-oriented architecture, this element with its striking glass facade becomes a beacon on the site. View more View full description
Share Share