Zoom image | View original size
The Eagle Rock House is the renovation and addition to a 1963 home in east Los Angeles located at the end of a small cul-de-sac. With a steep hillside yard, kidney-bean shaped pool, and views of the San Gabriel mountains, the house embodied the quintessential, non-distinct suburban Los Angeles home. The clients – an art dealer, avid cook, and their two children – purchased the house sight-unseen from a family who had haphazardly expanded and renovated the home over the years, resulting in a series of disconnected interior spaces fitted with a bricolage of materials void of any intention.  Conceptually, we believed there was merit to achieving a meaningful dialog with these problematic existing conditions, ensuring that the design existed as part of the lineage of the house’s history rather than subverting it. Pragmatically, our goal was to spatially reorganize the function of the ground floor with a robust kitchen, add more natural light, and provoke a more thoughtful relationship between interior and exterior spaces.  View more View full description
Share Share