Zoom image | View original size
The taking of part of this project, consists of 3 independent departments for members of the same family, arises the need of the client to have privacy with respect to his neighbors. The land where he building is located has 2 lots, although one of them (the posterior) looks directly to the sea, the other one, the main one, faces to a multifamily building of 9 floors of height, whose windows look directly to the Pachyderm Building, generating the sensation of being directly exposed. To solve his problem, 2 measures are taken: On the one hand, the façade which looks at the main entrance is considered fairly closed, with small windows which are enough to allow proper ventilation and natural lighting of the environment’s that are facing this façade without being exposed to the exterior. On the other hand, the project is recessed from the northern boundary, generating a passage between the building and the neighbor’s house. This passage fulfills the function of a patio through which all the environments ventilate and illuminate naturally. The building presents a transition between the 3 façades, which goes from the closest in the east as it faces the neighbors, evolving to a semi-open in the lateral façade, to finally opening almost entirely to the west front and thus be able to appreciate the immensity of the Pacific Ocean. The project has the following environment’s: Basement 2: On this level there is an entrance hall, parking for 6 cars, and the machine room. Basement 1: On this level there is an entrance hall, parking for 4 cars, 2 service bedrooms that share 1 service bathroom, deposit, service lounge, and laundry room. First level: On this level, in addition of the guest garage, the first department is located, which has a living room, terrace, dining room, kitchen, guest bathroom, master bedroom with a walk-in closet and bathroom, 2 secondary bedrooms with bathroom, and a deposit. View more View full description
Share Share