Wellness Center / D.LIM architects

Wellness Center / D.LIM architects

© Jun-Hwan Yoon© Jun-Hwan Yoon© Jun-Hwan Yoon© Jun-Hwan Yoon+ 18

  • Architects: D.LIM architects
  • Area Area of this architecture project Area:  69
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Jun-Hwan Yoon
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, JK Aluminium, Samilkongyoungeng, Trimble Navigation
  • Architect In Charge:Yeonghwan Lim, Sunhyun Kim
  • Design Team:Ji-Sun Hur, Junho Choi
  • Clients:Hapcheon-Gun
  • Engineering:Hana Consulting Engineers Company Limited
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Jun-Hwan Yoon
© Jun-Hwan Yoon

Text description provided by the architects. The wellness center is a small public building, at only 70m2. The building, shaped like a box, provides both an exhibit and resting space for hikers visiting the Odo Mountain in Gyeongsangnam-do, Korea. It is centered evenly around a narrow outdoor area, and creates two simple but functional paths on either side.

© Jun-Hwan Yoon
© Jun-Hwan Yoon
Plan
Plan
© Jun-Hwan Yoon
© Jun-Hwan Yoon

The outdoor area subtly lights the indoor area, providing the right amount of light to each section. In the small exhibit section showing a promotional video for the surrounding county, the light is adequately dim. On the other hand, the "healing house" that serves as a resting place for hikers is always lit up by the view of the nearby creek.

© Jun-Hwan Yoon
© Jun-Hwan Yoon
Horizontal Section a
Horizontal Section a

Forty metal grates, 4m tall and 1m wide, cover the exterior of the building. It is as simple in material as it is in shape. The metal will absorb the flow of time. It starts black, but will turn a bright orange until settling into a burnt orange. As the surrounding Odo mountain passes through each season, the building too will always evolve.

© Jun-Hwan Yoon
© Jun-Hwan Yoon

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Wellness Center / D.LIM architects" 18 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/951654/wellness-center-dlim-architects> ISSN 0719-8884
© Jun-Hwan Yoon

林间健康中心 / D.LIM architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.