Zoom image | View original size
One of the hill-shaped sites scattered around the foot of the mountain surrounding the city of Hiroshima, the site located at the end of the housing complex has three steps of height difference facing the cliff, and has an irregular flat shape. Due to its small site area, it has been used as a parking lot for a long time. Client, who found the site, imaged a rich home with a spectacular view overlooking the city. When I first visited the site, I strongly imagined a tower-like architecture that stood on a cliff. We sought a well-formed plan shape with a building layout that overlaps while securing parking space for two cars. The combination of rectangles and triangles is because we wanted the most effective footprint for the unique site shape. In addition, a foot plant with a small side in contact with the road was effective when clearing the building conditions related to road diagonal line. View more View full description
Share Share