Zoom image | View original size
The project originates from the request to have a new functional space for the family firm (a brand that produces 3D printed jewelry), dedicated to a warehouse and a small showroom, and at the same time new separate access to the first living floor. The building on which the intervention was carried out is a residential volume from the second half of the twentieth century that takes up the local typology of the farmhouse with an elongated plan, to which a second unit belonging to another property is located adjacent to the east (the old recently renovated barn) and to the south, to then turn on the west side, a portico of great depth. The concept of the intervention starts from the desire to respect the local rural character of the building, adding a new volume that takes up the typology present on site of the single-pitched tool shed, located on the short side of the buildings and open along the axis North/South. We, therefore, started with the demolition of the old portico, thus freeing the west side of the building. So here a new volume has been grafted, imagined with a unique slope in order to resume this architectural image, which can be found in the buildings that are inserted in the adjacent hills. View more View full description
Share Share