Zoom image | View original size
The brief. A home for a young family and grandmother (in the future). All areas of the home had to be wheelchair accessible, complying with the gold standard of the 'Liveable Housing Design Guidelines' which calls for wider hallways, doorways, and circulation space generally. This also meant the design needed to address the slope in the site, through ramps and graded paths to enable a person to transverse from front boundary to rear boundary without going up or down a step. (Note: this also makes for an easy move-in day for the furniture movers!) The program called for three bedrooms, two bathrooms, a home office, and a spacious living area. A key part of the brief was the inclusion of a 'granny flat', with its own ensuite and kitchenette, and a private entry. This space is to be used as a yoga studio until which stage the grandmother should move in. An off-street car bay is provided adjacent to this room, with an enclosed garage for two cars accessed from the right-of-way. View more View full description
Share Share