Zoom image | View original size
Built within a rejuvenated heritage façade of rendered masonry, steel, timber, and greenery, the Welcome to the Jungle House is situated in an inner-city heritage conservation area typified by late Victorian row terrace housing and post-industrial warehouse conversions. A two-storey shop top house in disrepair and close to collapse originally occupied the 90sqm triangular site. The original spackled rendered masonry façade had cultural and streetscape significance to the local heritage conservation area and its necessary reconstruction was managed under strict heritage controls. Original window openings have been framed in pre-rusted steel and juxtaposed with new openings framed in gloss white powder coat steel. A black photovoltaic panel array signals the new addition to the original northern façade, harnessing sunlight throughout the day, acting as a billboard for the sustainability attributes of the architecture, and starkly contrasting the original rendered heritage facade. View more View full description
Share Share